2012. július 5., csütörtök

Minecraft Snapshot 12w27a (1.3 infók)


Minecraft 1.3 tervezett kiadási dátuma 2012 Augusztus 1, megjelenés előtt 1 héttel szinte a véglegessel azonos Snapshot (12w30a) kerül ki, amely elérhető lesz bárki számára. Snapshot 12w30a remek alkalmat teremt a szerver adminok és mód készítők számára, hogy időben felkészülhessenek a frissítésre.



Minecraft 1.3 kései megjelenésének az oka, hogy a játék motor alapvető változásokon eset át.
Legjelentősebb változás az egyjátékos mód (single-player) megszűnése.

Ennek előnye: könnyebb mód fejlesztés (nem kell külön egy játékos és többjátékos módra megírni), további előny: a minecraft készítő csapat frissítéseknél/hibajavításoknál nem két (single/multi-player), hanem egy változatra tudnak koncentrálni.



Minecraft 1.3 ami jó: Rengeteg hibajavítás és új funkciók. (Előző snapshot verzió leírásai tartalmazzák)



Minecraft 1.3 ami rossz: Egyjátékos mód megszüntetésével (szerver platformra való átültetése) a játék erőforrásigénye megnőtt. Dolgoznak a renderelés optimizálásán, de ezek a fejlesztések a minecraft 1.4-es frissítésben fognak megjelenni.



Minecraft 1.3 ami csúnya: Fekete területek (megvilágítási hibák) a terepen. Keresik a probléma megoldását, de ez bonyolult számítási feladatott jelent, hogy ne okozzon nagyobb erőforrásigényt.

Továbbá még mindig hiányzik az API mód támogatás (első lépésként pl.: az API mód támogatás érdekében szűnt meg az egyjátékos mód). Az 1.3-as frissítésbe már nem került be, mert jelentősen megnövelné a frissítés kiadásának a dátumát.

Kaland mód szintén nem végleges (tovább folyik az optimizálása).



Összefoglalva: a minecraft 1.2.5 és 1.3 valaha volt leghosszabb időköz, ami idő eltelt a két frissítés között. Ennek az oka a megváltozott játék motor (egyjátékos mód átültetése multi platformra) és a rengeteg új funkció.



Snapshot 12w27a (1.3 Pre-release):



  • Hibajavítások
  • Játék optimizálása (teljesítmény javítása)
  • Pistonok optimizálása
  • Kreatív módban a bájitalok megmutatják a kifejtett hatásukat
  • Tábla készítésénél nem 1 hanem 3 táblát kapsz (és egymásba rakható 16 db)
  • Új parancs /debug
  • Csónak széttörésnél már nem fát és botot dob hanem csónakot


Letöltés:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése